Министерството на финансите на Великобритания и Вank of England обмислят банкова

...
Министерството на финансите на Великобритания и Вank of England обмислят банкова
Коментари Харесай

Великобритания подготвя банкова реформа след фалита на Silicon Valley Bank

Министерството на финансите на Англия и Вank of England обмислят банкова промяна. Тя биха разрешили на неосигурените инвеститори да имат неотложен достъп до средствата си при положение на банкрут на банка, в която се държат парите им. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на източници от английското държавно управление.

Британските регулатори са се замислили върху тази самодейност след банкрута на американската Silicon Valley Bank (SVB) през март тази година. Тогава английското поделение на SVB беше изкупено от HSBC за символичната сума от £1. От 6,7 милиарда паунда по нейните депозити обаче са застраховани единствено 155 млн. паунда.  Ако английските управляващи решат да не избавят банката, а да я разгласят в неплатежоспособност, тогава притежателите на застрахованите депозити ще би трябвало да изчакат една седмица, с цел да получат достъп до средствата си , а неосигурените - месеци. В същото време властите няма да могат да продадат активите на рухналата банка и да изпратят приходите за погашение на задължения към клиенти.

Заради това сега британските управляващи желаят клиентите на банкрутирали банки да могат да получават заплащания в границите на няколко часа. При застрахованите депозити всичко е просто,  те би трябвало да бъдат възобновени в цялостен размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР